Un muncitor din Irlanda a făcut o descoperire uluitoare în timp ce ara.

Este vorba despre un muncitor din Irlanda care era în timpul serviciului. În timp ce ara o bucată de pământ, acesta a observat un obiect ciudat aflat în mocirlă. Inițial nu i-a dat importanță, dar a rămas cu gândul la misteriosul obiect. Când a trecut următoarea dată pe lângă el, a oprit mașinăria pe care lucra și s-a băgat în mocirlă pentru a vedea obiectul. Descoperirea lui poate părea pentru unii grețoasă, iar pentru alții atrăgătoare.

Bărbatul a scos din mocirlă un bulgăre de aproape 10 kilograme, care era acoperit de pământ. Când a dat pământul la o parte se pare că era ceva galben și moale. Nu a bănuit inițial ce ar putea fi, dar nu a stat pe gânduri și a luat bulgărele cu el. Când ceilalți muncitori au văzut descoperirea bărbatului au rămas șocați, iar unul dintre ei a știut imediat ce este. Acesta a luat imediat un cuțit, a tăiat o bucățică din imensul bulgăre și a mâncat. Ceilalți se uitau șocați crezându-l nebun. Omul știa exact ce face. S-a dovedit că marele bulgăre misterios era de fapt unt și, mai presus de toate, acesta era comestibil.

Fiind atât de marcat de locul în care a găsit sfera de unt, muncitorul a chemat un specialist pentru a-i spune mai multe despre descoperirea sa. După câteva cercetări asupra alimentului, specialiștii au constat că acesta data de aproximativ 2000 de ani dar că incă putea fi consumat, fiind comestibil.

Acum câteva mii de ani, untul era folosit drept ofrandă la ceremonia pentru zei. Așa se explică faptul că acesta era păstrat sub formă de bulgăre. De asemenea, obiceiurile vremurilor de atunci implicau și faptul că untul trebuia îngropat și ținut în pământ pentru a se păstra cât mai mult timp.  Tot așa putem explica și faptul că acesta a fost găsit în pământ. Probabil, cu 2000 de ani în urmă, în locul în care muncitorul a găsit bulgărele de unt, era pământ normal și nu mocirlă. Aceasta ar fi singura explicație.

Deși era încă comestibil, datând dintr-o perioadă atât de veche, destinul bulgărelui de unt este altul. În prezent, acesta este păstrat într-o cutie specială care beneficiază de ventilație și răcire la Muzeul Cavan County. Cercetătorii speră ca acesta să fie păstrat cel puțin încă 2000 ani.

Spread the love

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*