Un American a umplut o piscină cu pești piranha și i-a înfometat multe zile pentru a vedea cum reacționează atunci când intră în piscină dezbrăcat.

Piranha este o specie de pești carnivoră sau omnivoră care trăiește în sudul Americii, în apele dulci. Imaginea acestui pește a fost întotdeauna una terifiantă datorită colților săi ascuțiți și numeroaselor povești în care aceștia atacă oameni. Acest “ucigaș” cu sânge rece rar depășește dimensiunea de 40 cm, iar reputația aceasta a obținut-o după modul în care poate devora un prădător mult mai mare decât ei în câteva secunde, acesta fiind încă viu. De asemenea, nu au nicio problemă în a-și folosi semenii și uneori chiar și puii pe post de hrană atunci când resursele lor sunt reduse.

Un american pe nume Jeremy Wade s-a gândit să facă un test prin care să demonstreze veridicitatea legendelor pe care le-a auzit în legătură cu peștii piranha. Acesta locuiește într-o casă din America de Sud, iar în grădină are și o piscină de mici dimensiuni. Jeremy s-a gândit că ar putea face acest test chiar în curtea casei lui folosindu-se de piscina pe care o are la dispoziție. A făcut câteva cercetări în legătură cu sursa din care ar putea lua mai multe exemplare din această specie, iar într-un final a găsit ce căuta la o rezervație din apropiere.

Bărbatul a reușit să aducă câteva sute de pești piranha în piscina lui de acasă. În încercarea lui de a afla dacă aceștia sunt atraşi de carne de om, a decis să îi înfometeze câteva zile pentru a le crește apetitul. După aceste zile, era pregătit pentru experiment. Inițial, a pus o picătură de sânge în piscină pentru a vedea cum reacționează micii prădători. Reacția a fost una spontană atunci când cele câteva sute de pești s-au luptat pentru picătura de sânge. Aceștia au simțit imediat că urma o masă copioasă. Mai apoi, Jeremy le-a aruncat o bucată de carne de porc. Și de această dată peștii au înnebunit când au simţit mirosul și au devorat-o în doar câteva secunde.

Într-un final, venise momentul pentru adevăratul experiment. Îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni scurți, fiind în pielea goală, bărbatul a intrat încet în piscina plină cu piranha. Peștii au apărut imediat în jurul lui. Aceștia cercetau noua potențială hrana, pe Jeremy. După câteva secunde de inspectare, peștii au început să nu mai fie interesați de bărbat și să se retragă în celălalt colț al piscinei, lăsându-l pe Jeremy fără cuvinte. Mai apoi, văzând că nu se întâmplă nimic, bărbatul a mers către ei, rezultatul fiind același. Peștii nu erau deloc interesați de el, iar “prădătorul feroce” numit piranha devenise un pește calm și dezinteresat de hrana umană.

Se pare că acest mit a fost distrus de către Jeremy Wade, bărbatul care e a avut curajul să intre într-o piscină plină de pești piranha. Acești pești nu sunt interesați de carne umană așa cum este mitul, ci foarte rar în situații excepționale. Chiar și atunci ei nu pot mânca la fel de ușor carnea de om, dimensiunile acestora fiind mici.

Spread the love

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*