Semnalele importante pe care corpul tău le transmite, în caz ceva nu este în regulă!

Corpul uman este un mecanism fascinant capabil să te atenționeze din timp atunci când ceva nu merge cum trebuie. Pentru sănătatea ta, este important să știi cum să citești aceste semne, înainte să fie prea târziu.

Unghiile care se rup ușor și căderea părului pot fi un semnal că duci lipsă de vitamina B. Include în alimentația ta mai multe alimente care conțin grâu și cereale integrale.

Pielea uscată poate însemna că ești ușor deshidratat, dar și că nu ai suficientă vitamina E. Bea  mai multe lichide, mănâncă fructe în coajă lemnoasă și folosește uleiurile vegetale, cum ar fi de floarea soarelui sau de măsline.

Pielea uscată a coatelor poate însemna o lipsă a vitaminelor A și C pe care le găsești în majoritatea legumelor și a fructelor, în special morcovi, pepene și caise.

Starea de iritație apare adesea când nu dormi suficient. Dacă ai probleme cu somnul sau ai spasme în timpul nopții, înseamnă că corpul tău duce lipsă de magneziu și potasiu. Mănâncă banane, fructe uscate și sfeclă roșie.

Sângerarea gingiilor poate fi din cauza lipsei vitaminei C. Consumă mai multe citrice, legume verzi și ierburi aromatice.

Pofta de zahăr apare când corpul se simte slăbit și are nevoie de energie. Deși orice conține zahăr ajută, este mai sănătos să consumi miere sau fructe.

Mâncarea picantă care îți cade greu poate însemna că ai probleme la stomac sau ficat. Evită o perioadă mâncărurile prea sărate sau picante, pentru a scăpa de senzațiile neplăcute.

Spread the love

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*