Patru schimbări mici, dar cu impact mare, care îți îmbunătățesc ziua!

Când viața ta devine o rutină, zilele tale vor părea tot mai plictisitoare. E bine să ai un program bine pus la punct pe care să-l respecți în fiecare zi, dar uneori este bine să strecori câte un nou obicei care să-ți schimbe puțin ziua. Genul ăsta de schimbări te vor face să te simți mai productiv și mai stăpân pe viața ta.

Fă-ți patul

Ce dacă locuiești singur și nu îți vede nimeni așternuturile împrăștiate haotic în pat? Și ce dacă seara te arunci în pat și îl deranjezi la loc? Chestia asta nu o faci doar din motive estetice. Pe lângă faptul că arată mai frumos camera ta, te vei simți mai productiv. Vei începe dimineața într-un mod activ și vei scăpa de senzația aia de monotonie care te trage în jos.

Servește micul dejun la masă

Nu mai mânca pe fugă în fiecare dimineață. Fie că o faci în pat, în mașină sau în drum spre lucru, obiceiul ăsta îți poate da peste cap toată ziua. Fă un mic efort să mănânci la masă și, dacă tot o faci, renunță la mâncăruri nesănătoase. Patiseria și dulciurile luate din mers nu sunt un mic dejun sănătos.

Schimbă traseul în drum spre job sau spre casă

Nu trebuie neapărat să ocolești inutil traseul, dar încearcă să iei o altă rută. Dacă timpul nu-ți permite să faci asta dimineața, fă-o atunci în drum spre casă. Caută să faci o plimbare printr-un parc, dar fără să te grăbești. Plimbarea ar trebui să te relaxeze, nu să te facă să te gândești că ești în criză de timp.

Pune-te la somn cu gânduri pozitive

Subconștientul tău continuă să funcționeze chiar și atunci când dormi, așa că este recomandat să nu adormi măcinat de gânduri rele. Fă o recapitulare la ziua care tocmai ce a trecut. Gândește-te la sarcinile pe care le-ai îndeplinit la lucru, la ce ai învățaț la școală, nu contează. Important e să te feliciți pentru lucrurile bune pe care le-ai făcut în ziua aceea, iar somnul tău va fi mult mai relaxat. Și nu uita, e total alta senzația când acasă te așteaptă un pat făcut.

Spread the love

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*