O piatră în valoare de 70.000 de dolari s-a dovedit a fi motivul pentru care mirosea așa urât. Au rămas uimiți când au aflat ce era de fapt piatra

În timp ce erau în vacanță la mare pe țărmul Mării Irlandeze, Harry și Angelle Williams, doi tineri căsătoriți originari din regiunea engleză Lancashire au avut parte de o întâmplare extraordinară. Aceștia veniseră într-o scurtă vacanță deoarece era aprilie, iar vremea care nu era prea călduroasă nu le permitea să facă baie în mare. Scopul lor era să se relaxeze, să asculte marea, să simtă nisipul și să se bucure de cerul înstelat, insă norocul avea un alt plan pentru ei.

În timp ce se plimbau pe malul mării bucurându-se de nisipul fin, un miros urât și puternic a stricat toată atmosfera relaxantă a celor doi. Mirosul era unul asemănător cu cel al unui pește stricat, dar când s-au uitat în jur nu au observat nimic neobișnuit, plaja fiind foarte curată. Mirosul era atât de puternic încât cei doi au început să caute sursa care ar putea să emane un astfel de miros. La un moment dat, Harry a observat ceva neobișnuit care semăna cu o piatră, iar când s-a apropiat de misteriosul obiect, și-a dat seama imediat că acesta era cauza mirosului greu de suportat. Inițial, când a chemat-o pe Angelle, acesta i-a sugerat să abandoneze căutarea și să meargă mai departe deoarece părea a fi doar un gunoi urât mirositor. Instinctul lui Harry, în schimb, îi spunea că acea piatră ascunde ceva interesant. După lungi eforturi de a-și convinge soția să se uite mai atent la piatră, aceasta a acceptat. Bărbatul a apucat piatra și s-a uitat mai atent la ea. Bănuia că e ceva prețios, așa că a luat obiectul și s-a dus cu el la un specialist. Când acesta a văzut obiectul a rămas foarte plăcut surprins și i-a spus bărbatului ce descoperire făcuse. Se pare că era vorba despre o prețioasă ambră.

Ambra este un produs foarte rar care se găsește în sistemul digestiv al balenelor și este folosit pentru parfumurile de lux. În pofida mirosului neplăcut pe care îl are în stare naturală, după ce este spălată, uscată și trecută prin anumite procedee chimice, ambra emană un miros extrem de fin si plăcut. Aceasta este folosită de către cei care fabrică parfumuri pentru a fixa aromele și pentru a nu stopa evaporarea rapidă a formulelor complexe din parfumuri.

Acest fluid vâscos este produs de către masculii de cașalot în intestine și se elimină doar prin vărsături. Aceste tipuri de “pietre” sunt aduse la mal de către valuri deoarece are o densitate mai mică decât apa.

Ambra este un produs scump de multă vreme, dar în zilele noastre este mult mai scumpă deoarece a apărut o lege prin care este strict interzisă vânarea balenelor.  Această substanță este la fel de scumpă ca aurul. Acest lucru se datorează faptului ca ambra mai poate fi găsită doar plutind pe mare sau adusă de valuri la mal, ceea ce o face foarte rară.

Cei doi soți au fost foarte norocoși că au descoperit un lucru atât de rar pe plajă. După ce le-a explicat celor doi ce este de fapt “bolovanul”, acesta l-a pus pe cântar pentru a-i vedea greutatea și pentru a-i afla valoarea. După câteva momente, specialistul le-a făcut o ofertă care i-a lăsat fără cuvinte pe soți. Ambra găsită de ei cântarea aproximativ 1,5 kilograme. Harry și Angelle au fost ofertați cu 50.000 lire sterline, care înseamnă în jur de 71.000 de dolari și au acceptat imediat. Aceștia au relatat că în mod normal nu ar fi insistat să caute sursa unui miros neplăcut, dar că Harry a avut un presentiment în legătură cu asta, ceea ce s-a dovedit a fi real în acest caz.

Spread the love

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*