Miracolul din Muntenegru. Clipul ce a făcut înconjurul lumii în mai puțin de 48 de ore.

Minunile ne urmăresc la fiecare pas în această lume, și putem considera și cazul din Muntenegru o adevărată minune și un adevărat spectacol.

Video reportajul a făcut înconjurul lumii, șocând și impresionând mii de oameni ce l-au vizionat.

Vorbim despre un fenomen tare ciudat și greu de explicat și anume dintr-un copac, dud mai exact, curge apă. Acest fenomen straniu se petrece într-un sat din Muntenegru, Dinosa, de mai bine de 20 de ani. Oamenii din satul în care se află fenomenul și inclusiv oamenii aflați în satele învecinate, consideră că este un miracol și o binecuvântare pentru zona lor, puțini oameni considerând că acesta ar fi pur și simplu un fenomen natural.

Imaginile fascinante cu cascada ce iese din copac au fost publicate de RFE/RL, iar acești specialiști în fenomenele naturale explică în videoclip cum a luat naștere acest fenomen și care sunt cauzele.

Motivul principal datorită căruia se formează acest fenomen spectaculos, sunt ploile masive ce apar predominant în anotimpul toamna, în această zonă. Deoarece izvoarele subterane se inundă , presiunea împinge apa prin rădăcinile pomului, și ţâşneşte puternic afară, formând efectul de cascadă. Copacul devine un adevărat tun de apă. Deoarece dudul are o gaură mare în trunchi, apa se adună în scoarță și formează un mic bazin , iar în cele din urmă izvorăște cu putere, în exterior. Aceste explicații transformă întreaga poveste într-un fenomen cât se poate de normal și natural, însă întrebarea este “De ce se întâmplă doar cu acest dud si nu cu toți copacii din această lume care au o gaură în trunchi?”

“Sunt 25 de ani de când urmăresc acest fenomen superb. Pot spune că m-am obișnuit cu asta, nu mi se mai pare fascinant, însă mă relaxează foarte mult. Cred că este o minune de la Dumnezeu. Nu am mai văzut niciodată așa ceva și am călătorit mult. Cred că dacă va veni vreun în care nu se va mai întâmpla asta, ne vom speria cu toții. Arborele cred eu că are peste 100 de ani, chiar 150 de ani și mi se pare interesant faptul că acesta nu a murit din cauza cantității mari de apă ce trece prin el”- declară un localnic din satul Dinosa, Emir Hakramaj.

Acest fenomen pare a fi unic în lume, iar mai jos puteți vedea imaginile excepționale cu el și explicațiile specialiștilor. Tu ai mai văzut vreodată ceva asemănător?

Spread the love

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*