Fetița cu probleme grave de sănătate la naștere

Fetița cu probleme grave de sănătate la naștere deși părinții erau perfect sănătoși și aveau înălțimea de 1,80. Doctorii nu i-au dat nicio șansă dar fetița a uimit pe toată lumea. Părinții terifiați vor să împartă această poveste cu toată lumea.

Un cuplu din Statele Unite ale Americii, Jaime Jankins și partenerul său de viața Jakob, așteptau nerăbdători să vină pe lume primul lor copil însă nu știau ce urma să se întâmple.

La începutul trimestrului II de sarcină și anume săptămâna 12, Jaime se îndrepta către cabinetul ginecologic pentru a-și face controalele periodice. Atunci o veste șocantă i-a lovit pe amândoi și anume că fetița lor nu este bine. În urma ecografiei făcută ceva arăta anormal dar încă nu exista un diagnostic, veste ce i-a doborât pe ambii părinți și care din acel moment au avut câteva săptămâni groaznice pline de incertitudine si frică.

Părinții erau confuzi, îndurerați și habar n-aveau ce urma să se întâmple în viitor si dacă fetița lor este sau nu bine. Timpul a trecut, fetița creștea și cu câteva săptămâni înainte de a naște, Jaime și Jakob au primit cumplita veste că fetița sa nu avea plămâni dezvoltați aproape deloc și că cel mai indicat ar fi să avorteze.

Dar Jamie nici nu a vrut să audă de această variantă” Îmi este imposibil să nu-i ofer această șansă de a trăi. O simt in fiecare moment, face parte din mine și din viața noastra deși nu o avem fizic in brațe. I-am pus până și numele, refuz categoric să fac avort”.

Săptămânile au trecut și momentul nașterii a venit. Helena a venit pe lume dar din păcate doctorii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuite. Deși părinții erau conștienți că pot pierde această luptă nu au vrut ca decizia finală pentru viața fiicei lor să depindă de ei și cu inima îndurerată încercau să accepte acest gând și să-și ia rămas bun de fetiță.

În ciuda șanselor minime la viața, ceva uimitor s-a întâmplat. Helena devenea din ce în ce mai puternică, șocându-și părinții și în primul rând doctorii care nu i-au dat nici măcar o șansă la viață. După șase săptămâni, rezultatul tuturor analizelor și investigațiilor a venit. Diagnosticul final pentru fetiță este acela că suferă de o formă foarte rară de nanism.

Timpul a trecut, Helena și părinții au fost supuși la încercări grele dar totuși micuța încă trăiește și a supraviețuit tuturor încercărilor. Primele 3 luni și le-a petrecut în spital iar viața ei a fost pusă în pericol de 3 ori până acum din cauza multiplelor operații prin care a trecut. Părinții au fost trup și suflet alături de ea și au participat chiar și la cursuri pentru a învăța cum pot avea grijă mai bine de ea și cum o pot ajuta să ducă o viața cât mai normală.

Din dorința de a mai avea încă un copil, dar cu teama că acesta s-ar putea naște și el cu probleme, cei doi părinți și-au făcut o analiză ADN în speranța că pot afla ce i-a cauzat fetiței lor această malformație. Rezultatul analizei i-a șocat. Ambii    au fost diagnosticați cu aceeasi formă latentă de nanism deși amândoi aveau 1,80 înălțime.

După această au hotărât că nu vor mai face copii pentru a nu risca să se nască cu aceeași problemă și toată dragostea a fost îndreptată către Helena de care sunt extremi de mândri și pe care o alintă “Degețica”.

Deși viața Helenei este în continuare dificilă deoarece merge periodic în spital și la controale, aceasta face progrese vizibile și înflorește pe zi ce trece. Zâmbește în fiecare moment și în fiecare poză și își bucură părinții.

“Helena este un copil-minune pentru mine. Este un miracol faptul că o țin acum în brațe și că o văd cum zâmbește. Este cel mai frumos lucru ce mi s-a putut întâmpla. Mă bucur enorm că am luat hotărârea de lupta pentru ea, desi nu existau șanse și încurajez toți părinții ce se află în această situație să lupteși le doresc să aibă multă putere și noroc pentru a învinge”-mama Helenei, Jaime

Orice copil reprezintă o minune , iar acest lucru a fost dovedit de micuța Helena și de mulți alți copii ce au fost sau sunt în situația ei.

Spread the love

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*