Dima, copilul bătut de soartă

Dima, copilul bătut de soartă. Deoarece a avut probleme de sănătate la naștere ce i-au schimbat înfățișarea, părinții nu au mai vrut să audă de el și l-au abandonat. Câțiva ani mai târziu ceva miraculos s-a întâmplat ce i-a schimbat total viața.

Băiețelul din Ungaria pe nume Dima, are o poveste fascinantă ce a ajuns în casele multor oameni din întreaga lume, emotionându-i și făcându-i să realizeze că aspectul fizic nu este important. Dima este unul dintre persoanele diagnosticate cu hidrocefalie, acesta născându-se cu ea. Hidrocefalia , numită și “apă la creier” reprezintă acumularea de lichid din interiorul creierului. Excesul de lichid deformeaza scheletul cranian și pune presiune asupra creierul, așadar afectează atât aspectul fizic cât și funcțiile organismului. Părinții copilului, aflând de această boală au abandonat copilul chiar din clipla în care s-a născut fără sa-și dorească măcar să-l vadă.

Din acest motiv, Dima a ajuns, bebeluș fiind într-un orfelinat pentru copii cu dizabilități. Din acel moment viața lui a fost un chin, deoarece nu i se oferea ajutorul de care avea nevoie. Deși copilul la numai 4 ani avea un vocabular impresionant și era dezvoltat intelectual mult peste medie, acesta nu putea să se hranească sau să mearga singur, așadar functiile fiziologice i-au fost grav afectate.Deoarece în acea perioadă izbucnise războiul în Ucraina, lucrurile au devenit și mai complicate, deoarece copiii din orfelinate erau mutați dintr-un loc în altul. Din acest motiv, progresele ce le făcuse Dima au stagnat și starea lui devenea din ce în ce mai rea.

Când a ajuns în alt orfelinat, nimeni nu-i mai dădea nicio șansă să-și mai revină sau măcar să mai traiască dar atunci a venit și salvarea lui și anume o familie care își dorea să-l adopteze. Deși știau de starea lui gravă, această familie din Statele Unite ale Americii, au fost impresionați de povestea micuțului și de capacitățile sale mintale încât și-au dorit din tot sufletul să-l ajute și să lupte pentru ca acesta să ducă o viață cât mai aproape de normalitate.

Din momentul mutării copilui în America, alături de familia sa adoptivă, a primit un nou nume și anume Zebadiah și iubirea părinților și a celor 7 frați ai săi, fiind tot adoptați, starea sa s-a îmbunățățit, ajungând să facă chiar și primii săi pași. În momentul actual, acesta trăiește în America, participă la activități pentru persoane cu dizabilități pentru a progresa și are parte de toată dragostea și sprijinul familiei adoptive.

Spread the love

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*