3 pași prin care să faci schimbări pozitive în viață

Cu toții ajungem la un impas în viață, la un moment dat. Nu e nimic greșit în asta, dar este important să știi cum să treci peste. Dacă te simți blocat într-un ciclu în care te plângi constant de lucrurile din viața ta, înseamnă că ai nevoie de o schimbare. Iată trei pași simpli prin care să-ți revii din impas.

Depistează semnele

Gândește-te puțin, ce te deranjează în momentul de față? Poate fi vorba de o relație, de prieteni, de serviciu, orice. Important e să găsești problema, sursa principală care te-a adus în această stare. Nu trebuie să fie o problema gravă și serioasă. De multe ori, sunt mici chichițe care se adună și care te fac să simți nesatisfăcut. Poate e un prieten care mereu întârzie, poate e un coleg care îți distrage atenția, poate e un membru din familie care te stresează cu nimicuri. Chiar dacă la prima vedere par probleme nesemnificative, acestea se adună și îți strică buna dispoziție pe termen lung.

Pune-te pe primul loc

În loc să critici ceva ce te supără, încearcă să muți atenția spre persoana ta. De exemplu, în loc să spui că „oamenii mă judecă pentru că întrerup conversațiile”, încearcă să spui „eu trebuie să devin un partener de dialog mai bun”. Acel „eu” este foarte important. Nu spune că nu te descurci în bucătărie, spune că „eu vreau să învăț să gătesc mai bine”.

Ideea e să transformi problema în ceva pozitiv. Sigur, te deranjează ceva, dar ce poți învăța din asta? Schimbă felul în care o privești, în așa fel încât tu să beneficiezi de ceva pozitiv.

Acceptă responsabilitatea în viață

Când ceva rău se întâmplă, nu căuta vinovați. Analizează bine situația și află unde ai greșit. Este important să-ți asumi greșelile, ca pe viitor să nu le mai repeți. Este singurul mod prin care poți învăța să fii mai responsabil și calculat. Dacă încerci mereu să găsești alți vinovați pentru propriile greșeli, nu vei depăși cu adevărat problemele din viața ta.Fii sincer cu tine și nu uita că tu ești cel mai bun critic al tău. Tu îți cunoști viața și tu deții toate detaliile problemelor cu care te confrunți. Învață ceva din greșeli, iar pe viitor nu le vei mai repeta.

Spread the love

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*